فواید و مضرات میوه عَنّاب
عناب گیاهی دارای برگهای کوچک سبزرنگ است که در مناطقی مثل گرگان، مناطق کوهستانی خراسان، بین بابل و بابلسر، بین شاهی و بهشهر، بلوچستان، بندرعباس و کرمان پراکندگی دارد و میوه آن را اوایل پاییز جمع آوری میکنند.
میوه عَنّاب دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد در ابتدا سبز و گرد بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز و زیتونی شکل درآمده و چروک میخورد.
اسم میوه این درخت عَنّاب annab است اما مردم به اشتباه عُنّاب onnab میگویند.
فواید:
در طب سنتی از عناب به عنوان داروی تصفیه کننده خون، آرام کننده اعصاب، مقوی عمومی، مقوی معده، ملین، ضد سرفه و مدر استفاده می شود.پوست، ریشه و برگ این گیاه برای از بین بردن انواع تب، افزایش موی سر و شست شوی چشم استفاده می کنند. میوه عناب به صورت تازه مصرف می شود و هیچ گونه تحریکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمی کند.و جوشانده ی آن در آب یا شیر اثر ملین و آرام کننده دارد .همچنین میوه این گیاه به عنوان پادزهر، زیاد کننده ادرار، خلط آور و به عنوان ضد سرطان، تب بر، مسکن، اشتها آور و بند آورنده خون استفاده می شود. داروهای صنعتی میوه عناب به عنوان ماده مقوی در فعال کردن کبد استفاده می شود.این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است.
منع مصرف:
مصرف عناب در افراد سرد مزاج و آن هایی که از نفخ معده رنج می برند توصیه نمی شود.و مصرف آن برای زنان باردار باید با مشورت پزشک باشد.عناب علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k وسفت شدن خون می شود. در نتیجه مصرف زیاد آن برای افرادی که غلظت خون دارند پیشنهاد نمیشود و این یکی از مضرات عناب است.
شیوه مصرف:
بصورت جوشانده یا خام 10-3 عدد میوه مصرف میشود.
منبع: بانک اطلاعات گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی